Camping Brabant - Costa Kabrita

Campingregels


Het is ter wille van de leefbaarheid op onze camping noodzakelijk om een campingreglement te hebben. We leven namelijk met meerdere mensen tijdelijk samen en is het dus nodig dat een ieder zich aan het reglement houdt. Door uw aanwezigheid op onze camping verklaart u zich akkoord met de volgende regels:


Boerderij:                          
Het is niet toegestaan de bedrijfsterreinen zonder toestemming te betreden. (schuren, stallen, loodsen, voederkuilen, e.d.) Dit i.v.m. ongevallen.

 

Excursieruimte:              
De excursieruimte boven de melkstal, hier kunt u naar de geiten en het melken kijken, kinderen onder begeleiding, open ’s avonds tussen 18.00- 20.00 uur.

 

Kippen en eenden:       
Naast de camping lopen een aantal scharrelkippen en sier-eenden. Deze lusten graag brood, sla en koolblad. Ze zijn u dankbaar als u dit niet in de vuilnisbak gooit maar dit aan de kippen en eenden geeft.

 

Overige dieren:              
De koeien, geiten en de hond krijgen van ons te eten. Het is niet toegestaan om deze dieren te voederen, anders worden ze snel ziek, ze krijgen echt voldoende.

 

Huisvuil:                            
Alle afval dient gescheiden te worden in de bakken. We zijn allen gebaat bij een gezond milieu. Alle afval moet op de camping geproduceerd zijn.

 • Papier: in bak met blauwe deksel.
 • Volle vuilniszakken: zelf in de grote ronde container doen.
 • Grof afval: is niet toegestaan, u dient dit mee naar huis nemen, zoals stoelen, tenten, enz.
 • Glas: in de blauwe glascontainer.
 • GFT-afval, grasmaaisel in kleine groene container.

 

Afvalwater:                      
Bederft het milieu en dus uw leefomgeving. Gooi het dus niet weg in de omgeving van tenten en caravans, dit trekt vliegen aan. Loos afvalwater in chemisch toilet.

 

Toiletemmers:                
Leeg maken in het chemisch toilet. Gebruik liefst geen chemische middelen. Tips: Natuurlijke vloeibare zeep, groene zeep en alle wc-eend producten zijn het minst schadelijk voor de natuur.

 

Toiletten:          
Deze gebruiken we samen en we moeten ze dus ook samen schoon houden. Wees na elk verblijf trots op een schoon toilet! Maandverband ed., in de bakjes doen. Nieuwe invalide / gezinsdouche aanwezig, gebruik alleen voor die doelgroep (mindervalide en gezinnen met kinderen).

 

Campers:                           
Er is een uitstortplaats, vooraan bij de kippenren / onder notenboom, voor uw vieze water (putdeksel in de grond) en u kunt daar ook water tappen.
Toiletten legen in chemisch toilet en niet boven de uitstortplaats.

 

Wasmachine + droger:
De campingwasmachine en droger mag u gebruiken, u kunt muntjes en waspoeder kopen bij ons voor € 3,00 per wasbeurt / € 3,00 per droogbeurt.
Muntje er pas in doen als het lampje uit is.

 

Afwasmachine:               
Deze is gratis, werkt met een knop en doet er 5 minuten over. Bij storing onderin het keukenkastje de stekker er even uittrekken en terug erin doen (reset).

 

AED, EHBO:                       
De AED, EHBO koffer en pleisterautomaat hangen onder de overkapping bij de serre van de receptie. Na gebruik terugbrengen en doorgeven wat u gebruikt heeft.

 

Koelkast/ keuken:         
De koelkast is voor gezamenlijk gebruik, zorg dat uw naam op de artikelen staat. Ook op de koelelementen. Bij gebruik van oven of kookplaat, na gebruik zelf schoonmaken zodat deze ook netjes is voor de volgende gebruiker.

 

Huisdieren:                      
Deze zijn welkom op onze camping, maar ze moeten wel aan de lijn worden gehouden. Uitlaten buiten het terrein en niet in het bos van de camping. Paaltje bij de toiletten is om u hond aan vast te zetten als u naar toilet gaat of afwast. We hebben ook een depo-dog geplaats: dus ruim hondenpoep zelf op, dan heeft een ander er geen last van. Dus GEEN uitwerpselen op de camping en in het campingbos. Hinder ligt vrijwel altijd bij de baas of bazin en niet bij de hond.

 

Auto’s parkeren:            
De auto’s dienen vooraan op het terrein te worden geparkeerd, alleen voor in- en uitladen kunt u eventjes op het terrein rijden. Gelieve na doorrijden slagboom terug te sluiten. Dit is voor de rust op de camping en voor het behoud van het terrein. Voor lang parkeren (niet elke dag 10x eruit) is er ook een parking bij het geitenweitje.

 

Bussen:                              
Alleen bussen mogen parkeren op de bus-plekken (zie bordjes).

 

Verkeer:                            
De maximale snelheid op het terrein is 5 km per uur of wel stapvoets (u kunt een voetganger dus niet inhalen). Let op de spelende kinderen!!

 

Gasten:                              
Mag u natuurlijk ontvangen, maar ze moeten wel de campingregels in acht nemen. De tarieven voor kort bezoek (3 uur) = € 0.50 per persoon, voor lang bezoek € 1.50 per persoon en voor de auto = € 0,50.

 

Onderverhuur:                
Van tent of caravan of het beschikbaar stellen daarvan aan vrienden of bekenden mag uitsluitend in overleg met ons. Overnachtende bezoekers betalen € 8,50 per nacht (kinderen van 1-12 jaar € 6,50) en evt. auto, hond en tent.

 

Verkoop caravan:           
Uw caravan mag niet worden doorverkocht met behoud van seizoen plaats.

 

Rusttijd:                             
Geldt op onze camping tussen 23.00 uur en 7.00 uur. (gemeente-eis) Voorkom lawaai. Besef dat radio en tv in een rustige omgeving erg hard kunnen klinken en uw buren kunnen hinderen. Zorg ervoor dat niemand last heeft van u.

 

Kampvuur:                        
Door de bosrijke omgeving is een kampvuur niet toegestaan. (gemeente-eis).
Alleen in wintermaanden (1 november/ 1 maart) op de kampvuurplek/ dus niet bij eigen caravan
U kunt de vuurschaal bestellen incl. hout € 25,00 (tijdig laten weten, i.v.m. klaarzetten),
Extra zak hout € 15,00
Hout alleen stoken wat u krijgt, dus geen hout uit het bos halen (i.v.m. nat hout, vonken, gevaarlijk)
Zet er een emmer water bij voor de veiligheid. Laat het kampvuur nooit onbeheerd achter.
Het mag gezellig zijn, maar geen overlast voor andere kampeerders.
Vuurschaal moet uit zijn om 22.00 uur.

 

Bosplekken:                     
Hier is barbecueën niet toegestaan, ook voorzichtig omgaan met roken, vuur, koken, enz. Gooi nooit een brandende sigaret of lucifer weg.

 

Brandweeradvies:         
Zorg ervoor dat uw gasslangen op tijd nagekeken en vervangen worden. Voorkom lekkages. Hiervoor bent u zelf verantwoordelijk.

 

Bos:                                      
Het bos achter de camping is eigendom van ons, je kunt hierin wandelen of spelen. Tot het prikkeldraad is ons eigendom, achter de draad is weer privé eigendom van andere mensen. Graag jonge aanplant laten staan, niet afzagen. Geen honden uitlaten in het bos van de camping !!

 

Snoeien:                            
In de wintermaanden word er door ons gesnoeid, het is niet toegestaan om in eigen beheer beplanting te verwijderen.

 

Speeltoestellen:            
Het gebruik van de speeltoestellen dient op verantwoorde wijze plaats te vinden en is geheel voor eigen risico. Ouders en verzorgers let goed zelf op u kinderen! De speeltoestellen bij de geiten wei zijn bedoeld voor kinderen tot 10 jaar. In het bos zijn de speeltoestellen bedoeld voor de grotere kinderen. Skelters en fietsjes mogen alleen op het campingterrein gebruikt worden en niet daarbuiten.
Ook graag alles in de avond terug zetten op de skelterplaats.
Trampoline: maximaal 2 personen tegelijk, max. 90 kilo. Airtrampoline niet gebruiken als deze nat is, gevaarlijk met uitglijden.
De gebruiker kan wanneer hij/zij de speeltoestellen niet juist gebruikt, aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade.

 

Jeu de Boules baan:      
Gebruik deze zorgvuldig, 1 setje Jeu de Boules ballen liggen in een keukenkastje.

 

Aansprakelijkheid:        
Voor vernieling, beschadiging, vermissing, e.d. van zich op onze camping bevindende goederen of voor ongevallen van mens en dier aanvaarden wij niet. Voor verzekering bv. van u tent of caravan tegen storm, brand, diefstal, e.d. dient uzelf zorg te dragen.

 

Camera’s:                          
We hebben gekozen voor een camera bewaking systeem voor het beveiligen van eigendommen en het geven van een veilig gevoel en ook zo houden wij toezicht en overzicht op het terrein.

 

Gevonden voorwerpen:            
Deze dienen te worden afgeleverd bij de receptie, wij zullen ons best doen dit voorwerp weer bij de eigenaar terug te bezorgen.

 

Schade:                              
wanneer iemand schade toedient aan eigendommen van de camping, wordt diegene aansprakelijk gesteld voor de eventuele schade.

 

Klachten:                           
Bij eventuele klachten kunt u altijd ons hierover aanspreken, want dan kunnen we er nog iets aan proberen te doen.

 

Fietsenverhuur/ e-scooterverhuur te boeken bij de receptie :             
Vanaf € 12,00 voor een hele dag per fiets, allerlei fietsen mogelijk (tandem, ouder-kindtandem, mountainbike, e-bike, gewone fiets).
E-scooter/ E-tuk tuk huren: halve/ hele dag. 

 

Winkeltje:                        
Te koop allerlei producten van de geit: zoals melk en verschillende soorten kazen.

 

Tarieven:                           
Van onze camping zijn gebaseerd op de SVR-richtlijnen, zie onze folder.

 

Stroom:                              
Wordt gemeten met een kWh meter, alles wat je verbruikt boven het gratis gebruik, dan betaald u € 0,40 per kWh. Snoeren, kabels dienen hoog te worden opgehangen, of goed in de bosjes worden gelegd, dit i.v.m. grasmaaien.

 

Afwezigheid:                   
Bij afwezigheid dient u stroom en gasflessen af te sluiten. Dit i.v.m. veiligheid.

 

Betaling/ pinnen:          
Gelieve 1 dag voor vertrek, contant  te betalen of te pinnen. Wij stellen het erg op prijs dat we uw vertrek tijdig weten.

 

Telefoon:                          
Deze is beschikbaar voor dringende gevallen.

 

Wi-Fi / internet:             
Is op de camping aanwezig, code = geitenkust

 

Camping-App                  
Informatie op je telefoon over camping en bezienswaardigheden:

Stap 1: Download de Camping Comfort app in de App Store of Google Play


 

Stap 2: Open de app en scan de QR-code

 

Facebook en Instagram:
Volg Costa Kabrita op Facebook www.facebook.com/costakabrita en Instagram https://www.instagram.com/costakabrita, voor allerlei leuke berichten, dan blijft u op de hoogte, u mag natuurlijk ook altijd een recensie plaatsen.

 

Adresgegevens:
Indien uw adres, telefoonnummer, mobiel nummer of emailadres wijzigt geef dit dan door aan de campingeigenaar. In geval van nood moeten wij u ergens kunnen bereiken.


Onderhoud caravan:     
U zorgt ervoor dat de caravans goed zijn onderhouden en er representatief uitzien. Uw caravan moet schoon en zuiver zijn. Zover we erbij kunnen wordt het gras gemaaid, voor de rest moet u het zelf netjes houden. De eigenaar kan aanwijzingen geven tot het opknappen of verwijderen van zaken die het algemeen aanzien verstoren.

 

Seizoen/ verblijf/werk:              
De overeenkomst word aangegaan voor een periode die is overeengekomen met campingeigenaar. De overeenkomst wordt elke keer na afloop van de overeengekomen periode herzien of het verlengt kan worden. Het permanent bewonen is niet toegestaan en er mag niet ingeschreven worden bij de gemeente op de camping. Betaling dient te gebeuren in de vooraf afgesproken termijnen. Bij annulering of tussentijds beëindigen, is de volledige huurprijs van dat jaar verschuldigd. Per plaats is 1 schuurtje toegestaan.

 

Wanordelijk gedrag:    
Personen die zich voortdurend wanordelijk gedragen, constant over en met anderen bezig zijn en de gestelde regels negeren, kan onmiddellijk het contract verbroken worden.

 

Beeldmateriaal:             
Wij maken regelmatig beeldmateriaal op de camping en gebouwen t.b.v. onze website, overige publicaties en beveiliging. Het kan voorkomen dat onze gasten zichtbaar in beeld zijn. Door op onze camping plaats te nemen gaat u akkoord met publicatie van dit beeldmateriaal.

 

Algemene voorwaarden:
Wanneer u staat op of gebruik maakt van onze camping en gebruik maakt van ons contactformulier, of ons een e-mail verstuurd,  gaat u automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden, deze staan vermeld op onze website.

 

BIJ OVERTREDING VAN DE REGELS, WANBETALING OF OVERLAST AAN ANDERE GASTEN IS DE CAMPINGEIGENAAR BEVOEGD OM U EN U KAMPEERMIDDEL VAN HET TERREIN TE VERWIJDEREN EN HET CONTRACT PER ONMIDDELLIJK TE BEEINDIGEN. NAAST DIT REGLEMENT GELDEN OOK DE SVR-VOORWAARDEN. IN DIE GEVALLEN WAARIN DE CAMPINGREGELS NIET VOORZIEN, IS DE CAMPINGEIGENAAR GERECHTIGD TE BESLISSEN.

 


 

BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS:

 

Fam. Nelen:                     
0164-642395 06-23821245 (Ad) of 06- 51620539 (Marie-Louise).

 

Alarmnummer:               
112

 

Brandweer:                      
Bel 112, vraag om de brandweerkazerne Huijbergen, gemeente Woensdrecht.

 

Politie:                               
Voor niet-spoedeisende meldingen belt u 0900-8844. Voor Spoedeisende zaken belt u 112. Deze nummers zijn 24 uur per dag bereikbaar. De politie heeft een steunpunt in het gemeentehuis van Woensdrecht aan de Huijbergseweg 3 in Hoogerheide. U kunt hier –alleen op afspraak- terecht voor een gesprek met de wijkagent. Aangifte kunt u doen in het dichtstbijzijnde 24-uurs politiebureau in Bergen op Zoom aan de Jacob Obrechtlaan 9, doordeweekse ochtenden tot 12.00 uur. ’s Middags kunt u aangifte doen, nadat u een afspraak heeft gemaakt via telefoonnummer 0900-8844.

 

Huisarts:                            
Dokter Luijben, Siardus Bogaertslaan 8A in Huijbergen. Tel. 0164-642482.
Huisartspost/Ziekenhuis 0164- 273855. ’s Avonds van 17.00 tot ’s ochtends 8.00 uur en in het weekend en feestdagen overdag. Boerhaveplein 1 , 4624 VT, ingang is bij Van Swietenlaan  in Bergen op Zoom. Ziekenhuis: Boerhaveplein 1, 4624 VT in Bergen op Zoom

 

Tandarts:                           
Dhr. Wevers, Westerstraat 26a in Huijbergen. Tel. 0164-642888.

 

Dierenarts:                       
DAP-Zuidwesthoek in Bergen op Zoom. Tel. 0164-235112.

 

Gemeentehuis:              
Huijbergseweg 3 in Hoogerheide. Tel. 0164-611111. Vrije inloop ma t/m vr. van 8.30 tot 12.30 uur en di.avond van 17.30 tot 20.00 uur. Op afspraak : ma t/m do 12.30 tot 17.00.

 

Bibliotheek:                     
Canadaplein 1 in Huijbergen. Tel. 0164-642994. Geopend di. 15.00 tot 16.00 uur, wo. en vr. van 19.00 tot 20.30 uur en zondag van 10.30 tot 12.00 uur.
Ook gelegenheid om te kopiëren.

 

VVV:                                    
Zie in het blaadje toeristeninformatie van de gemeente Woensdrecht.

 

Pinautomaat:                   
Dit is tegenover de kerk, aan de achterkant van de bibliotheek.

 

Postkantoor:                    
Servicepunt Huijbergen bij de winkel Coop, Bergsestraat 10.

 

Kerkdiensten:                 
RK Parochie Huijbergen, kerkdienst op zaterdagavond 19.00 uur
Bij broeders huis dienst op zondag om 9.30 uur.
Protestantse Kerkgemeenschap Ossendrecht, kerkdienst zondag om 09.45uur

 

Busdiensten:                   
Zie internet: www.9292.nl , reisinformatie, Brabant busboekjes, regio West-Brabant, lijn 104, zoek de vertrektijden. Bij het benzinestation (Bergsestraat) of in de Siardusbogaertslaan: kijk op de informatieborden voor vertrek en aankomsttijden.

 

Markten:                           
Maandag in Roosendaal 8.30 – 16.00 uur (alg. markt) 
Woensdag in Putte 8.00 – 12.00 uur
Donderdag in Bergen op Zoom 9.00 – 15.30 uur
Vrijdag in Hoogerheide 12.00 – 18.00 uur
Zaterdag in Roosendaal 9.00 – 16.00 uur (groente / fruit)

 

Winkels Coop Huijbergen Nieuwe AH Hoogerheide Aldi Hoogerheide Jumbo Hoogerheide
Maandag 8.00 – 19.00 8.00 – 20.00 8.00 – 20.00 8.00 – 21.00
Dinsdag 8.00 – 19.00 8.00 – 20.00 8.00 – 20.00 8.00 – 21.00
Woensdag 8.00 – 19.00 8.00 – 20.00 8.00 – 20.00 8.00 – 21.00
Donderdag 8.00 – 19.00 8.00 – 20.00 8.00 – 20.00 8.00 – 21.00
Vrijdag 8.00 – 19.00 8.00 – 20.00 8.00 – 20.00 8.00 – 21.00
Zaterdag 8.00 – 18.00 8.00 – 20.00 8.00  - 18.00 7.00 – 20.00
Zondag  10.00- 16.00 9.00 – 18.00 9.00 – 18.00 8.00 – 20.00

 

We wensen u allen een fijn verblijf op Costa Kabrita!

Ad, Marie-Louise, Bart, Stefan, Melissa, Jasper en Larissa Nelen

 

 

Adres

  Familie Nelen:
  Weg naar Wouw 1 
  4635 RE Huijbergen
  K.v.K. 20152490

Neem contact op

Keigaaf